Varmrøget makrel
Varmrøget Makrel Ingredienser: Makrel Salt Sukker Evt peber hvis man vil lave peber makrel Klargøring af makrelen Fremgangsmåde: Start med at klippe finner af (Behøver man ikke men jeg gør det, mange bruger dem til at trække i for at se om makrellen er færdig) Skær...
Varmrøget Svinemørbrad
Varmrøget Svinemørbrad Ingredienser: Svinemørbrad Køkkensalt Nitritsalt Sukker Saltlagen består af pr liter vand: 60 Gram salt ( 30 gram køkkensalt & 30 gram nitritsalt ) 20 Gram sukker ( Brun Farin - Alm sukker – Rørsukker – eller anden sukker ) 1 Liter...
Bacon Vacuum Saltet
Vacuum Saltet Bacon Når man vacuum-salter, skal kødet ligge vacuumpakket med salten i 4-6 dage på køl Der siger man gerne at salten trækker 1 cm ind i døgnet - Vacuum-saltning har også den fordel at din røgvarer ikke kan optage mere salt end du har tilsat - Det er...
Varmrøget Torskerogn
Varmrøget Bukser (torskerogn også kaldt vikinge kaviar ) - Denne varmrøget rogn er virkelig lækre og blød og kan smøres på brødet Ingredienser: 1 par bukser ca 300 – 400 gram pr bukser Salt Vand Fremgangsmåde: Lav en 10% saltlage 100 gram salt pr liter vand...
Varmrøget kylling
Varmrøget kylling med hvidløg – Borniak BBDS-150 Ingredienser: En hel kylling Salt Brun farin Hvidløgs granulat Laurbærblade Saltlage pr liter vand: 92 gram salt 25 gram brun farin 5 gram hvidløgs granulat 1 stk laurbærblad Fremgangsmåde: Lav saltlagen...
Røget Ål
Røget Ål - Borniak BBDS-150 BBQ Denne gang bruger jeg min nye Borniak BBDS-150 BBQ med digital styring. Denne gang har jeg lavet lidt om på saltlagen og tider i forhold til sidste gang. - Da det var lidt øv at ålene skulle i saltlage på forskellige tidspunkter for at...
Hamburgerryg
Hjemmelavet Hamburgerryg - Borniak BBDS-150 BBQ Ingredienser: Flæskesteg - Kamsteg Salt - Nitritsalt Brun farin Saltlage Pr liter vand: 100 gram salt (50 g salt og 50g nitritsalt) 11,66 gram brun farin Fremgangsmåde: Start med af fjerne huden og det...
Røget Ål
Røget Ål - Borniak UW-150 Nu er tiden kommet til at vi skal prøve at røge ål, jeg har altid haft lyst til det men har ikke kunne finde nogle, men nu lykkes det Fik hentet 15 stk levende ål på Dragør Havn efter et tip om at de blev solgt der af erhvervsfiskerne. Jeg...
Varmrøget Laks
Varmrøget Laks Ingredienser: Laks Akaciehonning Hasselnød flager Røg chunks Fremgangsmåde: Laksen smøres ind i akaciehonning og der drysses hasselnød flager på eller hvad man nu syntes Grille på ca 110 grader og jeg bruger så æbel og kirssebær chunks som lægges...
Varmrøget ørreder fileter
Varmrøget ørreder fileter – Borniak UW-150 Ingredienser: Ørreder Salt Sukker Fremgangsmåde: De vejet 440 gram tilsammen de 2 ørreder De blev fileteret blev lagt i et fad og gav dem så er drys salt og sukker lod dem ligge sådan i 1 time Så blev de skyllet og tørret...
Vores facebook grupper:
Borniak Røgovn (DK) – Gruppen på facebook med tips, tricks og røgetider til din borniak røgeovn
Hjemmelavet Pålægs-Pølser (DK) – Gruppen på facebook med tips, tricks og opskrifter til din skinke-presse-koger