Varmrøget Makrel

Ingredienser:

  • Makrel
  • Salt
  • Sukker
  • Evt peber hvis man vil lave peber makrel
Klargøring af makrelen 

Fremgangsmåde:

  • Start med at klippe finner af (Behøver man ikke men jeg gør det, mange bruger dem til at trække i for at se om makrellen er færdig)
  • Skær bugen op ned til gattet og tag indvolde ud
  • Skær et snit på tværs ved hovedet / finnen og pil resten af indmaden ud.
  • Tag øjenene ud så kan der komme en røgstang i gemmen der når den skal røges
  • Skyld nu makrelen rigtigt godt så resten af blodet kommer ud
Saltning af makrellen

 

Tørsaltning:
  • Gnid makrellen ind med salt udvendig og indvendig.
  • Lad makrellerne trække i 2.5 – 3 timer  i køleskab ved 5 °C.
  • Tag dem ud og skyl dem grundigt i koldt vand,
  • Aftør med køkkenrulle.

 

Saltlage pr liter vand:
  • 60 gram salt
  • 25 gram brun farin eller sukker
  • Salt tid 6 – 8 timer
  • Skyld makrelerne i koldt vand for at få det sidste blod osv ud som saltlagen har løsnet

 

Jeg bruger så en saltlage denne gang

Tørring efter saltning

Tørring i køleskab:

  • Når de er saltet og skyllet, så hæng dem i køleskab 6 -24 timer til de er helt tørre.
  • Når de er helt tørre tager de imod røgen og farven.

Man kan også hænge dem i røgovnen under opvarmning af ovnen så de tørre der

Røgning Borniak:
  • Start ovnen på 90° hæng makrellerne i ovnen så de tørre og bugen åbner sig
  • Til bugen har åbnet sig tager det ca 25-35 min
  • Sænk varmen til ca 65° og tænd røggeneratoren
  • Røg nu i ca 2 timer ved de 65°
  • Sænk nu varmen til 55° og røg videre i 1-2 timer men mærk på makrellerne ind imellem 

Borniak Røgovn (DK) Gruppen på facebook med tips, tricks og røgetider til din borniak røgeovn
Hjemmelavet Pålægs-Pølser (DK) – Gruppen på facebook med tips, tricks og opskrifter til din skinke-presse-koger

Translate »

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse.Til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette også som din accept

Luk