Kødpølse

Lavet i Skinke-presse-koger *

Ingredienser afvejes hver for sig:

  • 600 gram svinekød 16–20 %
  • 300 gram svinekød 5-8% til bindefars
  • 240 gram isvand
  • 68,8 gram pølseblanding * (se blandningen nedeunder)
  • 24 gram løg
  • 16 gram salt ( Halv nitritsalt og halv alm fint salt )

Pølseblanding:

  • Kartoffelmel 22 gram
  • Hvedemel 20 gram
  • Tørmælk 19 gram
  • Krydderiblanding 4,8 gram * 
  • Bindemiddel / Fosfat 3 gram

Krydderiblanding:

  • Hvid peber 3,2 gram
  • Muskat 1,2 gram
  • Koriander 0,4 gram

Fremgangsmåde:

  • Alle krydderi Ingredienserne findes frem
  • Krydderi Ingredienserne vejes af
  • Div Ingredienser blandes samme (løg, pølse blandingen, salt)
  • Så skal der laves en bindefars
  • 300 gram 5-8 % kød puttes ned i en foodprocessor sammen med saltet og ca 1 dl vand
  • Køres indtil den er sej og sammenhængende – (Vigtigt må ikke kommer over 14 grader)
  • Pølse blandingen og løg tilsættes der køres ved god hastighed
  • Tilsæt så det sidste vand men overfyld ikke maskinen
  • Så tag man resten af svinekødet og putter i sin røremaskine og bindefarsen tilsættes (kan også håndæltes)
  • Rør indtil farsen er blank og ensartet
  • Foretag en kogeprøve for at smage om der skal krydres mere
  • Put nu massen op i din beholder til kogningen. 
  • Sæt din beholder op i gryden og varm vandet op til 75°- max 80°
  • Lad det nu simre i ca 1,5 – 2 timer ved 75°- max 80° indtil pølsen opnå en kernetemperatur på 72°- 75  
  • Tag nu din beholder op og lynafkøle den i koldt vand, sæt den på køl gerne i 8 -12 timer
  • Tag nu din kødpølse ud af beholderen og spis.
  • Velbekomme 

  * Links er kun for at vise hvor den kan købes 

 

Der er ikke billeder af fremgangsmåden til den her til den her, men i stedet en video fra start til slut

Vores facebook grupper:
Borniak Røgovn (DK) – Gruppen på facebook med tips, tricks og røgetider til din borniak røgeovn
Hjemmelavet Pålægs-Pølser (DK) – Gruppen på facebook med tips, tricks og opskrifter til din skinke-presse-koger

Translate »

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse.Til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette også som din accept

Luk